Despre noi

Prezentare generala

Comuna noastra este situata in judetul Iasi, intre orasele Pascani si Roman, in regiunea  de lunca a raului Siret, care o strabate de la nord la sud pe o distanta de 10 km.

Cei 6000 de locuitori sunt etnici romani(100%)si, din punct de vedere confesional, 90% sunt romano-catolici iar 10%sunt ortodocsi.

Pe teritoriul comunei se afla doua sate:

  • Halaucesti
  • Luncasi

Comuna se intinde pe 4751 ha  avand o populatie de 6700 locuitori. Numarul gospodariilor este de 2253, al locuintelor de2150.

Pe raza comunei isi desfasoara activitatea 2 scoli, 1 liceu, 3  gradinite.

LICEUL DIN HALAUCESTIDin punct de vedere administrativ comuna are o conducere formata din: Iosif Anton - primar, Mazilu Iosif - viceprimar, Andries Iulian - secretar si Farcas Gabriela - contabil.

Activitati specifice zonei: agricultura, Industrie usoara, prestari servicii catre populatie, comert, reparatii auto.


BISERICA CATOLICA DIN HALAUCESTIActivitati economice principale: Constructii, Productie de fibra de sticla, Atelier de mobila traditionala, Tâmplarie.

Facilitati investitorilor: terenuri agricole, utilitati edilitar gospodaresti (gaz, apa, canal), acces la drum european si judetean, forta de munca calificata, acces la internet, televiziune prin cablu.

Proiecte de investitii: Extindere gaz metan, canalizare, constructie campus pentru tineretul din zona Pascani Iasi, asfaltare drumuri, sistem de salubrizare, reparatii capitale la doua unitati social-culturale, bransarea la gazul metan a unor institutii social-culturale.